HYS 1 trekt zwaarbevochten overwinning over de streep in derby!

Ruim een maand na het gelijkspel tegen nummer 2 OSC mocht ons eerste elftal eindelijk weer opdraven. Door de winterse omstandigheden was er de afgelopen tijd helaas niet veel mogelijk op het trainingsveld, maar desondanks begonnen de heren vol goede moed aan de tweede seizoenshelft. HYS had in Geel Wit echter een stugge tegenstander. Op een moeilijk bespeelbaar veld leek het er al snel op dat het zou aankomen op vechtlust. En daar had Geel Wit geen bezwaar tegen. De bezoekers begonnen met een licht overwicht, wat aanvankelijk nog niet resulteerde in uitgespeelde kansen.
Het waren echter toch de bezoekers die nog binnen het half uur op een 0-1 voorsprong kwamen. Een afgeslagen voorzet werd uiteindelijk goed binnengewerkt. Ondanks dat de koppies toch iets gingen hangen, kwam onze ploeg binnen 5 minuten terug in de wedstrijd. Het was Mehmet Balcı die met een uitstekende bal Samet Yıldız links wegstuurde in de diepte. Waar iedereen dacht aan een actie naar binnen, zorgde een droge knal met links in de verre hoek voor de verrassende gelijkmaker.Met deze treffer kwam HYS beter in de wedstrijd, maar aanvallen via Mehmet, Emre Erkan en Furkan Kartal resulteerden in niets.

In de tweede helft gingen de ploegen redelijk gelijk op, met hier en daar wat speldenprikjes aan beide kanten. Ruim 20 minuten voor tijd wist HYS toch op voorsprong te komen. Wederom was het Mehmet die aan de basis stond van een HYS aanval. Zijn schot werd nog gepareerd door de keeper, maar die moest toch een rebound weggeven. Wie anders dan goaltjesdief Samet was er als de kippen bij om bij de tweede paal zijn tweede treffer van de middag binnen te werken. Hierna had Geel Wit vaker de bal, maar lukte het amper om kansen te creëren. Furkan was zelfs nog dicht bij de 3-1, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de lat. Zonder uiteindelijk echt in gevaar te komen werden de drie punten binnengehaald. Een goede teamprestatie!. Hiermee komen de mannen op 8 punten in de laatste 4 wedstrijden. Dinsdag wacht een oefenwedstrijd uit bij United Davo. Volgende week zondag gaat HYS op bezoek bij FC Amsterdam.