Over Haarlem Yildiz Spor

Haarlem Yildiz Sport (HYS) is een voetbalclub die een rijke geschiedenis die werd opgericht door 1e generatie Turkse arbeidsmigranten in 1970. In de beginjaren van de club werd er voornamelijk onderling gevoetbald als informele activiteit, maar al snel groeide de passie voor voetbal en besloten ze om officieel deel te nemen aan KNVB competities.

Gedurende de afgelopen 53 jaar heeft Haarlem Yildiz Sport zich ontwikkeld tot een hechte gemeenschap waar vrienden, familie en voetballiefhebbers samenkomen. De club heeft een sterke sociale betekenis en wordt door haar leden beschouwd als een tweede huis. Het is niet alleen een plek om te voetballen, maar ook een plek waar vriendschappen worden gesloten, familiebanden worden versterkt en waar mensen zich verbonden voelen met elkaar.

De club heeft door de jaren heen vele spelers zien komen en gaan, maar de kernwaarden van HYS zijn altijd behouden gebleven. Deze kernwaarden omvatten sportieve excellentie, teamgeest, persoonlijke ontwikkeling, inclusiviteit en maatschappelijke betrokkenheid. HYS streeft ernaar om spelers op te leiden tot getalenteerde voetballers, maar ook tot verantwoordelijke individuen die waardevolle bijdragen kunnen leveren aan de maatschappij.

Haarlem Yildiz Sport heeft een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van integratie en sociale cohesie binnen de gemeenschap. De club heeft mensen met diverse achtergronden bij elkaar gebracht en bruggen gebouwd tussen verschillende culturen. Dit heeft geleid tot een unieke en diverse mix van spelers en supporters, waardoor HYS een symbool van eenheid en verbondenheid is geworden.

Naast het voetballen organiseert de club waarschijnlijk ook verschillende evenementen en activiteiten, zoals toernooien, feesten en maatschappelijke projecten om de banden binnen de gemeenschap verder te versterken.

Haarlem Yildiz Sport is niet alleen een voetbalclub; het is een essentieel onderdeel geworden van het leven van vele leden en heeft een blijvende impact gehad op degenen die deel uitmaken van deze bijzondere voetbalgemeenschap.


HYS Bestuur en commissies:

Voorzitter

Gursel Guncicek

Vice-voorzitter

Mahir Karasuluk

Penning Meester

Ali Yildiz

Sponsorcommissie

Emre Gokhan

Tuchtcommissie

Ibrahim Korkmaz

Media / Websitecommissie

Arslan Bekdur

Wedstrijd Secretaris

Yahya Asar Ozbas

Accommodatiecommissie

Omer Ozbas

Clubhuiscommissie

Ozkan Keyifli

Scheidsrechterscommissie

Metin Akbayrak