Faruk Yurdakan

Zaterdag 1 wint oefenduel in Amstelveen

Vandaag speelde zaterdag 1 zijn eerste wedstrijd uit in Amstelveen tegen vv Amstelveen Heemraad. HYS begon de wedstrijd controlerend en wachtte zijn kansen af. Thuisploeg Amstelveen Heemraad kwam enkele keren gevaarlijk bij het doel van HYS, echter was de nieuwe keeper van HYS “Thijs Hofman” sterk in zijn doel.

In de 32e minuut kwam HYS gevaarlijk in de strafschop gebied van Amstelveen Heemraad, waaruit HYS een hoekschop uithaalde. De hoekschop werd genomen door Maui Vijsma, Mustafa Bekin kopte de bal door naar Enriko Jagernath en die scoorde met de buitenkant van zijn voet op zijn Zlatans de eerste doelpunt van het nieuwe seizoen.

In de 43e minuut kreeg Amstelveen Heemraad op een makkelijke manier een strafschop die in eerste instantie werd gered door Thijs Hofman, maar de scheidsrechter besloot de strafschop opnieuw te laten nemen omdat keeper Thijs Hofman te vroeg uit zijn doel kwam, aldus de scheidsrechter. Zo werd de in 2e instantie de strafschop benut door Amstelveen Heemraad.

We gingen de rust in met een stand van 1-1.

Tweede helft

In de 2e helft begon Amstelveen Heemraad compleet met een nieuwe elftal, de wissels mochten laten zien wat ze konden doen tegen het sterke HYS. Duidelijk was dat de wissels gretiger waren en zo kwamen ze af en toe gevaarlijk in het strafschop gebied van HYS. Na enkele wissels kreeg HYS in de 59e minuut een vrijtrap mee waarbij de nieuwe aanwinst van HYS “Amin Ouass” werd getackeld, toch was hij de verdediging te slim af om snel het spel te hervatten dmv een kaatst met Faruk Yurdakan, die de bal terug speelde in de loop van Amin Ouass en die wist de 1-2 te plaatsen in de doel van Amstelveen Heemraad.

In de 78e minuut zette Bilal el Ouariachi een bal voor vanuit de rechter kant, Amin Ouass en de verdediger van Amstelveen gingen een duel in de lucht aan, maar beiden miste de bal waardoor de ervaren spits Faruk Yurdakan de bal voor de voeten kreeg en de kans benutten door de bal achter de doelman te plaatsen (1-3).

De 81e minuut wist Amstelveen Heemraad nog de 2-3 te maken, maar dit was niet genoeg om het veld te verlaten met een gelijkspel.

Zo heeft onze Zaterdag 1 zijn eerste oefenduel van het nieuwe seizoen weten te winnen. Wij bedanken al onze jongens die vandaag een prima wedstrijd hebben gevoetbald.