HYS zaterdag 1 pakt opnieuw 3 punten.

Zaterdag 3 oktober kwam United-Davo 1 (hierna: United) op bezoek in het Reinaldapark. HYS 1 had al 4 punten uit 2 wedstrijden, United daarentegen 2 punten uit 2 wedstrijden. De bezoekers kwamen dus voor de broodnodige 3 punten. Een ander opmerkelijk geval was dat de twee doelmannen (broeders) Thijs (HYS) en Vincent (United-Davo) Hofman dit keer tegenover elkaar stonden in plaats van naast elkaar. De twee goalkeepers deden gezamenlijk nog wel een warming-up waarna een ieder het eigen doel moesten zien te verdedigen. (Foto)

Thijs (HYS) en Vincent (United-Davo) Hofman

De wedstrijd begon om 14:00 uur en was gesloten voor toeschouwers in verband met de Corona-maatregelen. Een ander mooi moment was dat voor de aftrap aanvoerder Faruk Yurdakan namens HYS een bos bloemen en een presentje overhandigde aan scheidsrechter Erwin Dam i.v.m. de “Week van de scheidsrechter”(foto).

Faruk Yurdakan overhandigd een bosje bloemen en een presentje aan scheidsrechter Erwin Dam. Jay Kroon United-Davo (rechts)

HYS begon de wedstrijd aanvallend en was dan ook het team die de meeste kansen kreeg. In de 30e minuut kwam Mustafa Bekin met zijn forse snelheid vanaf de rechterkant het strafschop gebied binnen en werdt onderuitgehaald door verdediger Jay Kroon (United-Davo). Scheidsrechter Dam wees zonder twijfel de penalty stip aan. Faruk Yurdakan mocht dit moment verzilveren met een doelpunt (1-0)(video). Enkele minuten later kreeg Anil Kilic op een ongelukkige manier een rode kaart, hij was net te laat om de bal te raken en kreeg direct rood. Met 10 man trok HYS zich niet aan en gaf de tegenstander het benodigde antwoord. Dit bleek namelijk toen, net voor de rust in de 42e minuut, een schot van Amin Ouass richting doelman Vincent bewoog die weer op zijn beurt de bal wegstoot, richting Yigitcan Cayir en die plaatste de bal toch nog achter de doelman (2-0).

Faruk Yurdakan scoort de penalty (1-0)

2e helft

Na de rust was het spel vrij stabiel onze jongens werkten hard en maakten aardig wat kilometers. In de 69e minuut kon HYS de bal niet wegwerken uit eigen strafschop gebied en moest toekijken hoe Fouad Malloul de treffer maakt voor United-Davo (2-1). In de laatste fasen werd het toch nog spannend, United-Davo ging voor de gelijkmaker en onze jongens bleven strijden voor die 3 punten. 10 minuten voortijd kreeg United-Davo speler Bilal El Yaakoubi een rode kaart en zo stonden beide teams met 10 man op het veld. De 90e minuut krijgt Amin Ouass een prachtige bal van Yigitcan Cayir en dit keer lukte hem het wel om te scoren (3-1). Zo beslist Amin de wedstrijd en eindigde de wedstrijd met een 3-1 overwinning voor HYS zaterdag 1.

Volgende week staat de uit wedstrijd tegen Reigerboys op het programma dat zich momenteel onder aan het lijst bevind met 0 punten.