HYS neemt 3 punten mee uit Heerhugowaard

Zaterdag 10 oktober stond de uitwedstrijd tegen Reiger Boys, in Heerhugowaard, op de planning. Het team vertrok per spelersbus naar Heerhugowaard, dit werd medemogelijk gemaakt door onze trouwe sponsor: MAY-GROUP B.V.

Reiger Boys dat 0 punten uit 3 wedstrijden had snakte naar de eerste punten. Onze HYS wilde de reeks voortzetten en met 3 punten terug naar Haarlem.

De wedstrijd begon om 15:00 uur, voorafgaand heeft aanvoerder Faruk Yurdakan namens de vereniging een bos bloemen en een presentje overhandigd aan scheidsrechter Pieter Ambachtsheer. Dit om op de laatste dag van de “week van de scheidsrechter” aan te duiden dat zonder de scheidsrechters geen voetbal mogelijk is. #weekvandescheidsrechter

Faruk Yurdakan - Reiger Boys
Pieter Ambachtsheer – Faruk Yurdakan

De wedstrijd ging van start en Reiger Boys begon sterk. Het thuisvoordeel was al gauw op het veld te merken. HYS dat in het begin moest wennen aan het veld liet zich niet weg spelen. Desondanks kwam Reiger Boys in de 13e minuut op een 1-0 voorsprong. HYS trok zich er niets van aan en liet zien dat bij 1-0 nog van alles mogelijk is. Zo kwam HYS in de 36e minuut met de gelijkmaker. Amin Ouass schoot de bal net buiten het strafschopgebied achter de doelman van Reiger Boys (1-1). HYS kwam zo op kracht en wist steeds meer kansen te creëren.

In de laatste minuten van de 1e helft kreeg Yigitcan Cayir nog een laatste kans. Hij dribbelde met zijn flair het strafschopgebied in, totdat hij hard onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Ambachtsheer floot en wees de penaltystip aan. Faruk Yurdakan mocht het weer een keer laten zien en plaatste de bal in de netten.
Met een stand van 1-2 op het scorebord gingen beide ploegen de rust in.

Faruk Yurdakan

De 2e helft

In de 2e helft gebeurde niet veel spannends. HYS gaf niet veel weg op één actie na, Reiger Boys kwam vanuit de rechterkant het strafschopgebied van HYS binnen en wist op subtiele wijze een penalty op te eisen. Dit keer wees Scheidsrechter Ambachtsheer namelijk de penaltystip voor Reiger Boys aan. Het was nu aan onze keeper Thijs Hofman om te laten zien hoe je een penalty stopt.(video). Verder bleef HYS rustig en controlerende tot het einde van de wedstrijd. De welverdiende 3 punten werden meegenomen naar Haarlem.

Thijs Hofman

Dinsdag 13 oktober aanstaande komt Ajax zaterdag 2 op bezoek, in het Reinaldapark, voor de 1e ronde van de KNVB beker.

Zaterdag 17 oktober is het aan ADO ‘20 die op bezoek komt.